Men katten han mår bra…

Musse
Musse

Det började med att vi fick byta tvättmaskinen i vintras, sen har det bara rullat på. Frysen pajade och mitt i sommarvärmen fick en frysbox snabbt införskaffas för att rädda maten i den överfyllda frysen. Gräsklipparen la bara plötsligt av och fick lämnas in. En ny spis blev helt nödvändigt att införskaffa. När vi skulle köra igång pannan i huset efter sommaruppehållet, så fungerade den bara i några timmar innan den la av. Det blev till att installera en helt ny panna. Nu tänkte jag, nu kan väl inget mer gå sönder….. Samma dag la datorn av. Sen var det en av toaletterna som började spruta vatten åt alla håll…… Och i förrgår så gav då diskmaskinen upp och nu växer diskhögarna sig allt större…..

Mitt i allt detta så råkar då Cordelia fylla tre år och en av födelsedagspresenterna var ett lekrum. Som det har varit innan så har barnens leksaker fullkomligt svämmat över golvet på bottenvåningen. Ett tag lät vi dom leka i biblioteket, men vi tröttnade på att varje dag sätta upp hyllmeter efter hyllmeter med böcker som Calvin roade sig med att slänga på golvet. Så tanken med lekrummet var att få lite mer ordning. Men det var ett fasligt slit sista veckan på Mats föräldraledighet för att få lekrummet klar i tid. Fast det gick med ett nödrop och var klart några minuter innan de första gästerna kom på barnkalaset. Nu är hela golvet i lekrummet fyllt med leksaker och resten av rummen också, för Calvin och Cordelia tycker det ju är roligare att dra ut leksakerna från lekrummet nu…..

Rex som är två månader nu är en stillsam liten pojk, när han inte har kolik…. Storebror Calvin som är 20 månader är en fullkomligt yrväder som skall fingra på allt. Just nu mår han inte bra och har höstblåsor. Det har storsyster Cordelia också. Cordelia är en underbar treåring full av upptåg och obstinat som bara den.

Sen är det ju hantverkarna i huset. Just nu är det bara målare som skall fixa till ett rum där minst 50-års tapetlager flagnar lite här och var. Alltså strök målarna det på någon olja på tapeterna och det fullkomligt stinker i hela huset nu, så pass att det är svårt att sova.

Annars tycker jag att hantverkare i allmänhet är ett lustigt släkte. Oftast måste man jaga dom och jaga dom och jaga dom för att dom överhuvudtaget skall dyka upp. men när de väl sen kommer, ja då står dom där kl sju på morgonen pigga som bara den och skall vända upp och ner på halva huset när du själv inte fått så mycket sömn pga att en eller flera av barnen har varit oroliga/sjuka/haft kolik eller what ever…. Men man får ju vara glad när hantverkarna väl kommer, vi hade inte klarat oss utan dom.

Så huset är ett fullkomligt kaos. Bo Kaspers orkerster tycker jag har fångat det bra:

http://whttp://www.youtube.com/watch?gl=SE&v=a-gunbgHuXw

Men katten Musse han mår bra och frodas – inga tovor i den långa och lurviga pälsen. Alltid något att glädjas åt…

Ursprungligen publicerat fredag 8 okt 2010

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *